tisdag 30 mars 2010

Motarbete och samarbete

Dino gillar att tugga på det mesta, speciellt gamla skor och ett fårskinn ligger på topplistan av utmärkta tuggleksaker enligt Dino. Dessa saker intresserar inte Eddie ett dugg, tugga på du bara verkar han tycka. Men med tuggben är det en helt annan femma. Eddie har nu som medelålders blivit mycket intresserad av de vitbeiga hårda rullarna och tuggar mellan varven som värsta lilla valp. Om det är så att Dino har ett ben och inte Eddie så ser Eddie snabbt till att ta det av Dino. Men det är inte så enkelt för Dino är en envis lite rackare. Eddie brukar försöka skälla den lille i örat vilket fungerade ett tag, men inte numera då Dino blivit härdad. Däremot har Eddie kommit på att han kan springa mot dörren och skälla som om det skulle komma någon och det har hittills fungerat utmärkt. Dino släpper benet och springer skällande till dörren medan Eddie springer åt andra hållet och tar hand om benet.

Nu är det så att Eddie inte bara försöker lura tuggben av Dino med denna metod. Han har även försökt att rädda Dino undan den "hemska" upplevelsen att få sina klor klippta. Dino hade under en period lite skräck för klosaxen och skrek i högan sky när jag klippte klorna på honom. Detta tyckte Eddie uppenbarligen var hemskt och mer än en gång försökte han avleda mig genom att springa till dörren och skälla. Jag får väl medge att jag gick på det första gången, men sen har det inte funkat.

2 kommentarer:

  1. Vilka smarta grabbar du har!

    Yrsa har också blivit betydligt mer intresserad av sina tuggben sen Viggo kom in i bilden. Dessutom är det oftast hon som ligger och tuggar på pipleksakerna. Hon har blivit som barn på nytt =)

    SvaraRadera
  2. Jo nog är de smarta alltid. Och roligt är det att se att de kommer så bra överens trots att de är ganska olika till temperamentet. Eddie har precis som Yrsa blivit mera lekfull än tidigare.

    SvaraRadera